H0rmat Orang Berpuasa, Lelaki Cina Sanggup Berp4nas Makan S0rok-S0rok Bel4kang Kedai

Malaysia sememangnya terkenal dengan pelbagai kaum, agama, budaya dan ad4t. Jadi setiap kali bulan Ramadan, mereka yang bukan beragama Islam tidak akan makan secara terang-terangan atau dekat dengan orang berpuasa.

Meskipun tidak pernah dipaksa untuk makan secara sembunyi, namun atas das4r h0rmat orang berpuasa ramai yang berbuat demikian.

Seperti yang dilakukan oleh pemuda berbangsa Cina ini yang mengh0rmati orang berpuasa sehingga sanggup makan secara sor0k-sor0k dan berp4nas di belakang kedai.

Meskipun kurang selesa dan dilihat berpelvh-pelvh, namun dia berbuat demikian kerana h0rmat dengan orang yang berpuasa.

Tidak hanya setakat itu, pemuda itu juga turut melakukan cab4ran berpuasa selama sehari untuk merasa1 sendiri bagaimana rasanya men4han makan dan minum.

Perkongsian pemuda bernama James itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang memuji sikap murninya yang saling mengh0rmati agama lain.

Malah, ada yang mengatakan tidak perlu s0rok-s0rok makan kerana ia bukan masalah besar bagi mereka yang berpuasa. Tidak kurang juga ada yang mengagum1 dengan sikap t0lak ansur pemuda serta berharap ia dapat dijadikan contoh.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

SUMBER: TikTok

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "H0rmat Orang Berpuasa, Lelaki Cina Sanggup Berp4nas Makan S0rok-S0rok Bel4kang Kedai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*