Ditangk4p Berduaan di T4ndas, Cikgu Mar4h Pelajar Ini Dikec4m Sebab…

Sebuah video dimuat naik oleh satu akaun TikTok telah mengund4ng krit1kan dan kec4man ramai netizen selepas dikatakan menunjukkan video dua pelajar dari Sabah dim4rahi guru. Melalui video berkenaan, pelajar lelaki dan perempuan dari dua sekolah menengah berlainan dan dipercayai telah dit4ngkap berdua-duaan di dalam sebuah tandas.

Seorang lelaki berbaju batik biru yang dipercayai adalah guru dilihat memarah1 kedua-dua mereka serta meminta dua pelajar tersebut memberikan nombor telefon ibu bapa untuk dihubungi.

Awak sudah kur4ng aj4r. Apa nombor telefon (ibu atau bapa)?”

Kau faham soalan saya? Apa nombor telefon bap4k kau?”

Netizen mar4h – tak blvr muka, lencana sekolah

Video itu bagaimanapun menimbulkan rasa kurang senang netizen yang mengkrit1k si perakam kerana dikatakan tidak sepatutnya berbuat sedemikian.

Sudahlah merakam, netizen juga turut mengecam kerana muka dua pelajar tersebut serta lencana sekolah mereka tidak dikabvrkan. Malah, ada yang turut membandingkan tindakan si perakam dengan stesen televisyen seperti TV3. Kata individu itu,

Sedangkan TV3 yang polis tu pun dorang tutup muka penjen4yah.”

Menga1bkan, mer0sakkan masa depan pelajar

Menurut netizen, paling tidak pun sebelum video itu dimuat naik, kaburkan dulu muka serta lencana sekolah mereka. Tindakan si perakam dan individu yang upload video itu di TikTok dikatakan menga1bkan dan boleh mer0sakkan masa depan pelajar berkenaan.

Ramai yang turut berpendapat agar 1su tersebut diselesaikan oleh pihak sekolah, bukannya dirakam dengan niat untuk viralkan dan memalvkan pelajar.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber : LM

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Ditangk4p Berduaan di T4ndas, Cikgu Mar4h Pelajar Ini Dikec4m Sebab…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*