Rumah Pelajar Dit1mpa Banjir, Pensyarah Siap Sind1r Buat Netizen Mar4h

Belum lagi reda dengan pandem1k COVID-19, sejak beberapa hari lalu beberapa negeri di Pantai Timur dil4nda benc4na banj1r pula.

Situasi tersebut bukan sahaja menjejaskan penduduk dan pengguna jalan raya, malah para pelajar yang sedang mengikuti kelas secara atas talian yang mungkin tidak mendapat capaian internet.

Menerusi Twitter, tular satu perkongsian seorang netizen yang memuat naik perbualannya dengan seorang pensyarah berserta gambar keadaan rumahnya yang dinaiki air.

Difahamkan pelajar berkenaan memohon kelonggaran untuk menjawab ujian berikutan berdepan masalah internet berikutan rumahnya dit1mpa banj1r.

Bagaimanapun, jawapan yang diberikan oleh pensyarahnya itu ternyata mengejvtkan ramai. Bukan sahaja enggan menerima alasan tersebut, malah turut memberi ayat sind1ran.

Seperti sudah disangka, jawapan pensyarah itu menimbulkan kemar4han netizen yang disifatkan tiada rasa simpati dan t0lak ansur.

Kata netizen, pensyarah sepatutnya memahami masalah pelajar, bukan membalas dengan kata-kata sind1ran. Malah, ada yang mengatakan ramai yang mampu menjadi pensyarah, namun tidak ramai mampu jadi seorang pendidik.

Dalam pada itu, melihatkan perkongsian tular itu ramai yang tertanya-tanya mengenai nas1b pelajar apabila berhadapan dengan banj1r dan berharap semua pensyarah dapat bert0lak ansur.

Sementara itu, ada di kalangan netizen memberi pendapat jika ada yang berhadapan dengan pensyarah bersikap demikian supaya membuat aduan kepada pengurusan universiti untuk diambil tindakan.

Bagaimanapun, ada yang mengatakan tiada guna jika membuat aduan kerana pihak pengurusan tidak ambil serius dengan perkara tersebut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Twitter

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Rumah Pelajar Dit1mpa Banjir, Pensyarah Siap Sind1r Buat Netizen Mar4h"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*