Gadis Beng4ng Dig4nggu Abang Pos Laju, D4kwa ‘Cur1’ Nombor Dan Mesej Di WhatsApp

Apa perasaan kalau korang belek-belek Whatsapp, tiba-tiba ‘ting’ masuk satu notifikasi mesej menyapa ‘Hai’ daripada nombor yang tidak dikenali? Cur1ga kan, dari manalah individu tu dapat nombor korang.

Begitulah kisah yang dialami oleh gadis ini apabila menerima mesej Whatsapp daripada seseorang yang tidak dikenali selepas menghantar bungkusan di Pos Laju.

Gadis tersebut @dyradyre telah memuat naik sebuah posting di laman sosial Twitter dengan berkongsi pengalamannya mengenai kejadian tersebut.

Ni abang Pos Laju ke?

“Hey,” sapa individu tidak dikenali dalam mesej itu.

Selepas menyoal individu berkenaan, gadis itu mengesyaki individu yang menghantar mesej tersebut adalah ‘abang Pos Laju’ dari pusat Pos Laju yang baru dilawatinya.

Gadis itu mendakwa nombor miliknya telah diambil dari ‘airway bill’ ditulis pada bungkusan yang dihantarnya tanpa kebenaran.

Sudah berkahwin?

Menurutnya, perkara tersebut melangg4r und4ng-und4ng Perlindungan Maklumat Peribad1 kerana secara terang-terangan individu berkenaan ‘mencur1’ maklumat per1badi dan mencerob0h privasinya.

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet menasihati gadis itu supaya membuat aduan di saluran yang betul, bukannya di laman sosial.

Malah, ada segel1ntir warganet turut berkongsi pengalaman sama seperti yang dilalui gadis itu. Bukan itu sahaja, ada juga yang berselor0h mengatakan ‘inilah akibatnya kalau terlalu cantik’.

Biarkan saja dia, jangan buat macam ni

Ni la jadinya kalau terlalu cantik

Lalui pengalaman yang sama, tak profesional langsung

Menerusi posting terbarunya, gadis itu telah membuat aduan kepada pihak Pos Laju yang sedang menjalankan siasatan terhadap 1su berkenaan agar kes seperti itu tidak berulang lagi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Twitter @dyradyre

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Gadis Beng4ng Dig4nggu Abang Pos Laju, D4kwa ‘Cur1’ Nombor Dan Mesej Di WhatsApp"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*