Penutup Tahun 2020, Ammar Alfian Berjaya Khatam Al-Quran Kali Ketiga

Pelbagai kontroversi terpalit dirinya tahun ini termasuklah perkahwinan yang dibina berakhir dengan percera1an, sebagai penutup tahun 2020, pelakon Ammar Alfian meluahkan rasa syukur berjaya khatam Al-Quran buat kali ketiga tahun ini.

Menurut Ammar, membaca kita suci Al-Quran itu merupakan satu cara untuk dia mendekatkan diri dengan Isl4m serta memperoleh ketenangan diri.

“Cara terbaik untuk mengakh1ri tahun 2020 adalah dengan berkongsikan gambar diri sendiri bersama senaskah Al-Quran. Alhamdullilah saya akh1rnya berjaya khatam Al-Quran untuk kali ketiga pada tahun ini. Kali pertama adalah ketika saya berumur 10 tahun dan kali keduanya ketika berusia 15 tahun.

“Sejujurnya bagi saya tidak sukar jika ingin cuba mendekatkan diri dengan Isl4m. Hanya melakukan perkara yang sederhana seperti berd0a dan membaca Al-Quran,” katanya.

Dalam pada itu, Ammar berkata kehidupannya lebih tenang dan damai apabila bercakap dengan Tuh4n melalui d0a serta mendoakan agar pengikutnya turut menemui cara sama dalam mencari keberkatan hidup.

“Ingatlah dengan mendirikan solat, kita berk0munikasi dengan Allah dan dengan membaca Al-Quran, Allah sedang berbicara dengan kamu.  Saya doakan semua orang menemui ketenangan hidup tidak kira di dunia dan akh1rat,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Instagram ammar_alfian

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Penutup Tahun 2020, Ammar Alfian Berjaya Khatam Al-Quran Kali Ketiga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*