“Lukis ke ori tu..” – Gadis Bermisai Tetap ‘Confident’ Walaupun Selalu Disangka Lelaki

Testosteron adalah horm0n andr0gen yang signifikan bagi kaum lelaki. Horm0n inilah yang membezakan lelaki dan perempuan dari fiz1kal.

Tapi korang nak tau tak, horm0n penyebab tumbuhnya ot0t, janggut dan juga punca suara menjadi dalam ini sebenarnya tak terhad kepada lelaki je? Perempuan pun ada! Semua wanita mempunyai sedikit hormon testoster0n di dalam badan mereka.

Ia berfungsi untuk mengekalkan kesihatan t1su reproduktif wanita.

Selain itu, horm0n ini juga memastikan tul4ng dan juga ot0t kekal kuat selepas bal1gh.

Tapi jika kadar testosteron ini melebihi kadar normal, seseorang wanita itu akan mengalami apa yang dialami oleh gadis dari Indonesia ini.

Gadis disangka lelaki kerana bermisai dan berkening tebal

Gadis pemilik akaun tiktok @niarfarahilah30 baru-baru ini viral selepas satu pertanyaan direct yang ditanyakan kepadanya.

Ini cowo atau cewe anj*r??”

Reply selamba gadis ini membuatkan ramai terpegun dengan keyakinannya. Tanpa malu, gadis ini mended4hkan dirinya gadis tulen yang bermisai dan berkening tebal. Boleh tonton video di bawah.

Pemuda yang bertanya soalan tersebut seperti terkesima dengan jawapannya lalu meminta maaf di ruangan komen. Sensitif tu!

Misai tak halang gadis ini untuk ‘make-up’

Melihat video-videonya yang lain, boleh lihat gadis ini kekal yakin dengan penampilan dirinya. Bahkan, dia juga bersolek seperti gadis-gadis lain yang menyukai kecantikan.

Siapa lagi nak yakin dengan diri sendiri kan? Heads up! Dream high gitu~

Tapi testosterone tinggi boleh jadi tanda penyak1t!

Tanda-tanda testoster0n tinggi ada beberapa senarai :

  1. Banyak jerawat
  2. Mempunyai suara yang dalam
  3. Tumbuh banyak bulu pada kawasan muka
  4. Ha1d tidak teratur
  5. Penambahan ot0t pada badan
  6. Rambut gugurr
  7. Payudrra mengecil

Memetik laporan Freemalaysiatoday, testosteron yang terlalu tinggi dalam badan wanita boleh mengakibatkan 0besiti dan kem4ndulan. Oleh itu, kalau korang mengalami simptom-simptom ini, sila jumpa doktor dengan kadar segera.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: LM

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "“Lukis ke ori tu..” – Gadis Bermisai Tetap ‘Confident’ Walaupun Selalu Disangka Lelaki"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*