‘Gulung4n Hitam’ Tiba-Tiba J4tuh Dari Siling Bilik Rumah, Bila Dibuka..

Sedangkan l1dah lagi terg1git, inikan pula suami isteri. Dalam perkahwinan, pergadvhan dan sal4h fah4m sudah menjadi as4m gar4m bagi setiap pasangan. Melalui perbincangan dan kata sep4kat, setiap masalah semestinya dapat diselesaikan.

Namun, lain pula jadinya apabila ada fakt0r ‘luaran’ yang menyebabkan si suami atau isteri pan4s apabila bersama. Seperti perkongsian ini, walaupun sudah 9 tahun berkahwin pasangan ini ker4p bergadvh. Mereka rasa tidak serasi apabila berada di rumah. Bila dis1asat, rupa-rupanya!

Kaki selalu naik geg4ta

Ni bend4 tu

Saya dengan suami dah kahwin 9 tahun ada 3 anak. Tapi kitorang selalu sangat g4duh. Sangat-sangat ker4p. Lagi-lagi kat rumah. Tapi kalau kat luar, berjalan ke balik kampung ke mostly okay je. Macam-macam benda pel1k jadi kat saya kat rumah tu. Saya banyak tep1s anda1an yang bukan-bukan. Kaki saya selalu sangat kena macam orang cakap munt4h j1n tu. Yang macam geg4ta tu. Selalu jadi kalau saya buat kerja dekat dapur. Lepas bersal1n anak ketiga tangan saya kena eczem4.

Tapi sekarang saya dekat kampung saya dah tak kena kaki geg4ta tu. Tangan saya dah boleh pegang air sabun basuh baju. Saya macam pel1k. Dulu saya anggap kaki saya tu ada kena mengena dengan eczem4 sy. Maybe kalah dengan peluh ke. Tangan pulak kalau lepas basuh baju tu mesti p1jar sangat. Ingatkan kes4n sabun tak hilang ke. Saya pernah share pasal eczem4 dekat tangan saya tu. Saya ubat pakai makan p1l ster0id. Tapi setahun je. Lepas saya dah c0nfident dengan apa yang saya kena pant4ng makan or sentuh saya stop.

Menurut wanita ini, selepas bersal1n anak ketiga pada tahun 2018, dia mengalam1 mas4lah kul1t sens1tif. Lebih mengha1rankan apabila berada di kampung dia tidak mengalami masalah seperti yang dihadapinya di rumah.

Lepas bers4lin anak ketiga, ‘pan4s’ dengan suami

Tanda tanya jadi sebab saya kena benda tu lepas bersal1n anak ketiga saja (2018). Dulu-dulu tak ada pun. Saya punya pan4s dengan suami sampai satu tahap. Saya tak ada hati dekat dia. Hubungan suami isteri sampai tak ada perasaan nak pun. Baik dari dia, baik dari saya. Sampai saya rasa kitorg bert4han sebab anak je. Sampai pkp Johor awal bulan 11 tu, saya balik kampung bawa anak-anak. Saya tak tenang ada dengan dia. Benc1 melu4p-lu4p. Nak minta cera1 tapi ayah saya tak kasi.

Dia suruh duduk kampung dulu tenangkan hati. Dari dulu sebenarnya suami cakap dia pernah tanya ustad tapi tak tahu ustad mana, orang tu cakap ada benda kot0r orang hantar dekat rumah. Tapi dia pun macam tak ada tindakan seterusnya dan kadang-kadang kitorg okay je so malas pikir sangat. Haritu dia cakap dia ada pergi berubat. Kawan saya (wife kawan dia) pun ada cakap husband dia bawa suami saya pergi berubat. Semalam dia cakap ada benda jatvh dari sil1ng bilik rumah. Sil1ng bilik tu memang ada pec4h sikit. Dulu suami terpijak. Tapi pastu tak diganti-ganti. Haihhh.

Hubungan suami isteri juga semakin rengg4ng apabila dia langsung tidak boleh melihat muka suami. Dia berasa sangat benc1 sehingga mahu bercera1 namun dihal4ng oleh bapanya. Walau bagaimanapun, perbuatan kh1anat terb0ngkar apabila ada ‘sesuatu’ jatvh daripada sil1ng rumah.

Ada gambar lama, dic0nteng

Pastu benda tu yang macam saya sertakan gambar ni. Dia bawa balik rumah ayah saya. Dia suruh ayah saya bukak. Dia cakap dia dah suruh ustad tu buat tuannya datang dekat kitorg. Dalam tu gambar-gambar lama saya dan suami yang rasanya ada dekat fb lama sy. Fb tu dah delete. So saya pun tak pasti betul ke tak dalam tu. Sebab insta saya tak ada, fb lama suami pun dah kena delete. Gambar last tahun 2014 tapi muka anak-anak dia pad4m.

Muka saya ada tulisan Allah Muhammad terbalik. Dan suruh bercera1 bagailah. Ayah saya bak4r dan lalukan kat sungai sebelah rumah ni. Family saya cakap cukup kalau dapat tahu siapa itu bonus. Sebab bukan senang nak suruh dia datang balik kat kita. Ayah saya orang niaga. Dia tahu benda ni nak tahu terkena mudah. Nak balas balik biasa guna ilmu salah juga. Ilmu betul biasa memang orang tu akan nasihat tak balas balik. Wallahualam.

Tapi sejujurnya saya masih tekejvt. Tak tahu apa nak expect dan saya sampai rasa pel1k pun ye. Suami bukan orang senang nak direbvtkan. Kami mulakan hidup sama-sama susah. Nak kata orang yang nak kat saya, saya pun tak tahulah. Sebab kawan laki saya yang dulu-dulu semua dah kawin dan masing-masing dah happy ada anak dah pun (saya tahu sebab saya st4lk fb dorang) hehe.

Nak kata sedara mara saya baik je dengan sedara kedua belah pihak. Tapi entahlah saya tak beran1 nak menvduh dan tak nak dah panjangkan hal ni. Dapat tahu si penghantar bonus la kan. Saya tak tahu saya boleh dapat balik rasa rindu, rasa sayang dekat suami tu semula atau tak. Rasanya dah 5 tahun orang tu hantar sebab kat bawah gambar ada tulis 2015. Macam mana benda tu ada dekat sil1ng pun jadi t4nda tanya sebab suami pernah naik. Budak yang buat wiring pernah naik. Tak ada pulak nampak pape. Saya sampai wasap budak buat wiring tu tanya balik pasal ni.

Di dalam gulung4n h1tam tersebut, ada beberapa keping foto lama beserta ‘ayat-ayat’ yang ditulis pada sekeping kertas. Dia sendiri tidak tahu dari mana foto tersebut diambil kerana akaun media sosial lama sudah dip4dam.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Kami Suri Rumah

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "‘Gulung4n Hitam’ Tiba-Tiba J4tuh Dari Siling Bilik Rumah, Bila Dibuka.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*