“Daddy pelvk kakak” – Lelaki Kant0i Ada Skand4l Dengan Orang Gaji Lepas Anak Mengadu Dekat Mak, Sampai Mengandvng!

Seorang lelaki dari China yang berhijrah ke Singapura bersama teman wanitanya 10 tahun lalu telah tinggal bersama selama bertahun-tahun dan mempunyai seorang anak perempuan.

Kerana jadual mereka yang sibuk, pasangan ini membuat keputusan untuk mengambil orang gaji untuk menjaga anak mereka.

Dia nampak sederhana dan baik, tapi kadang-kadang ada k0nflik bila nak bercakap jadi saya suruh teman lelaki saya je yang berkomunikasi dengan orang gaji.”

Tapi apa yang dia tak tahu, ini telah membuka jalan untuk lelaki tersebut curang di belakangnya.

Wanita ini mula mengesyak1 teman lelakinya bila anak perempuan mereka tiba-tiba cakap benda pel1k tahun lepas.

Sumber: Lianhe Wanbao

Ayah pelvk kakak.”

Bila wanita ini tanya teman lelakinya, lelaki itu hanya beri alasan yang anak mereka hanya merepek.

Tapi, selepas ins1den ini, wanita tersebut perhatikan lay4nan teman lelakinya terhadap orang gaji mereka memang nampak lain!

Katanya, walaupun sekolah anak dorang hanya 10 minit je jalan kaki, teman lelakinya tetap nak hantar dorang naik kereta dan pulang bersama orang gajinya sejurus selepas itu.

Ekoran merasakan yang orang gajinya akan memberikan mas4lah kepada keluarganya, wanita ini telah membuat rancangan untuk hantar pembantunya ini pulang selepas k0ntrak tamat.

Wanita ini dikatakan telah menghantar orang gajinya sendiri ke lapangan terbang dan melihat wanita itu masuk ke terminal sebelum pulang ke rumah.

Tapi selepas orang gajinya pulang, hubungan dia dan teman lelakinya tetap sama, tak semakin baik.

Menurutnya, teman lelakinya ini pergi kerja setiap hari walaupun masa l0ckdown di Singapura dijalankan. Tak cukup dengan itu, lelaki ini juga dah tak pulang ke rumah untuk makan malam bersama keluarga.

Satu hari, ketika dia cur1-cur1 check telefon teman lelakinya itu, dia dapati orang gajinya tak balik pun ke Indonesia dan masih menetap di Singapura.

Wanita ini juga dapat tahu yang orang gajinya telah pun selamat melah1rkan anak bersama teman lelakinya Mei lalu.

Terkejut dengan apa yang dilihatnya, wanita ini meminta penjelasan dari teman lelakinya namun masih dinafikan sebelum akhirnya mengaku yang dia telah sewa rumah lain untuk “teman wanitanya” itu.

Sumber: Lianhe Wanbao

Dikatakan juga, pembantu rumahnya itu sering memuat naik gambar barang-barang mewah yang dibelikan teman lelakinya itu ke media sosial.

Sejak itu, lelaki ini telah pun berpindah dan hanya datang melawat sekali-sekala untuk menjenguk anak perempuan mereka.

Sumber: Lianhe Wanbao

Wanita ini cuba untuk laporkan perkara ini kepada pihak polis, tapi mereka tak boleh ambil tindakan kerana pembantunya itu adalah pekerja yang sah.

Dia kemudiannya dirujuk ke Kementerian Tenaga Manusia di Singapura, di sana dia menghadapi masalah untuk membawa perkara ini ketengah kerana dorang tak berkahwin.

Bagaimanapun, kementerian ini kemudiannya memberitahu yang orang gajinya itu boleh did4kwa di bawah Akta Pengambilan Tenaga Kerja As1ng di mana orang yang ada perm1t pekerjaan tak dibenarkan utuk mengandung dan melah1rkan anak di Singapura melainkan dah berkahwin dengan warga Singapura atau dapat jadi penduduk tetap.

Jika sabit kesalahan, pembantu rumah itu boleh didend4 sehingga SGD10,000 (RM30,500), penj4ra 12 bulan atau kedua-duanya sekali, lapor AsiaOne.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: LM

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "“Daddy pelvk kakak” – Lelaki Kant0i Ada Skand4l Dengan Orang Gaji Lepas Anak Mengadu Dekat Mak, Sampai Mengandvng!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*