Biad4p, Ini Pvnca Menteri Dikec4m Kerana D4kwa Dr Noor Hisham ‘T4kut M4ti’

Sejak penularan wab4k COVID-19 di Malaysia, pasukan frontliners, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan juga Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham antara bertvngkus lvmus berusaha untuk memvtuskan rangka1an v1rus berkenaan.

Bagaimanapun, Dewan Rakyat hari ini kec0h apabila Anggota Parlimen Bintulu, Tiong King Sing mengeluarkan kenyataan mend4kwa Dr Noor Hisham Abdullah “takut mat1” kerana tidak turun ke Sabah membantu memerang1 wab4k tersebut terutama di negeri itu

“DG hari-hari buat berita sahaja, bik1n apa? Kalau buat berita, bagi office boy dia baca. Kenapa dia tak turun padang. Macam Sabah sekarang, begitu hebat C0vid-19. Kenapa dia tak turun melawat tiap-tiap hospital.

“Pergi tengok, berbincang bagi sokongan m0ral kepada petugas barisan hadapan. Jangan hantar sahaja doktor dan jururawat pergi, (mereka) tak takut mat1 tapi DG takut mat1,” katanya.

Kecelup4ran mulut Tiong yang juga Duta Khas Kepada Perdana Menteri ke China itu mencetuskan kemarahan beberapa Ahli Parlimen yang memintanya menghormati pegawai kerajaan dan tidak mengkrit1k Noor Hisham.

Mendengar kenyataan tersebut, Anggota Parlimen Jelutong, RSN Rayer bangun sambil meminta Tiong menarik balik kenyataan tersebut yang disifatkan sangat kur4ng aj4r.

“Saya tidak benarkan dia (Tiong) hentam DG (Dr Noor Hisham), dia adalah petugas barisan hadapan, jangan kvrang aj4r, Bintulu. Jangan h1na pegawai kerajaan,” jerit Rayer.

Kenyataan MP Bintulu itu turut dikec4m net1zen menerusi Facebook MalaysiaKini. Netizen berkata DG Hisham antara yang paling sibuk bergand1ng bahu dengan para frontliners untuk membendvng v1rus berkenaan.

Tegas net1zen, kita sepatutnya menghormati petugas barisan hadapan yang sedang bertarvng ny4wa dan berhemp4s pul4s demi kesejahteraan negara.

Dalam pada itu, net1zen turut memuji sikap Ahli Parlimen Jelutong yang tamp1l mempertahankan Dr Noor Hisham. Namun, ada yang ada yang meluahkan rasa tidak pvas h4ti apabila MP Jelutong diarah keluar sedangkan beliau yang tampil mempertahankan Dr Noor Hisham.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @PENMERAH

SUMBER: MalaysiaKini

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Biad4p, Ini Pvnca Menteri Dikec4m Kerana D4kwa Dr Noor Hisham ‘T4kut M4ti’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*