Dari Kelantan Ke Terengganu Semata-Mata Selamatkan Bayi H4mpir Dibuang, Tindakan Abby Abadi Terima Pujian

Sebut sahaja nama Abby Abadi pasti semua sudah mengenali pelakon yang sangat terkenal dengan misi kemanusiaan yang dilakukan bersama suami, Muhammad Faizal. Memang tidak dapat dinafikan, sejak dulu lagi Abby Abadi gigih menyelamatkan bayi-bayi yang baru lah1r daripada dibuang dan menolong dengan memberikannya kepada keluarga angkat yang baru.

Terbaru, Abby difahamkan berada di Kota Bharu, Kelantan untuk menyelamatkan seorang bayi yang ingin dibuang sebelum bayi tersebut diserahkan kepada keluarga angkatnya di Kuala Terengganu.

Selamatkan bayi hamp1r dibuang

Alhamdullillah. Selesai urusan di Kota Bharu. 3hari saya dan suami menunggu disini. Akhirmya ALLAH izinkan juga kami uruskan baby yang hamp1r hendak dibuang ini. Panjang nak cerita. Saya pendekkan jelah ye.  Baby selamat dah ada di tangan saya. InshaALLAH tiada aral malam ni juga serah pada Mak Ayah angkatnya.

Inilah sebabnya kami berada di bumi Kelantan ini. Berusaha menyelamatkan baby2 yang nk dibuang ini & menyerahkannya kepada yang sudi & berkemampuan menjaga dengan baik dan penuh kasih sayang inshaALLAH. Tak bercerita dari awal sebab takut gagal tapi syukur.

Terima Kasih Balai Polis Kota Bharu kerana melayan baik saya.Masuk jeee meriah dah balai. Al maklumlah, Puan Aleza datang hehe. Doakan ye.. Semoga ALLAH permudahkan urusan kami untuk sampai ke Kuala Terengganu malam ini. Amin

Menerusi perkongsian Abby Abadi di Instragam, dia memberitahu tujuannya dan suami ke Kelantan adalah untuk menyelamatkan bayi yang hamp1r dibu4ng. Dalam kesempatan itu, Abby sempat meluahkan rasa syukur dan penghargaan kepada anggota polis yang bertugas bagi memudahkan urusan mereka suami isteri untuk merentas negeri.

Difahamkan, selepas segala urusan berkaitan bayi tersebut selesai, mereka akan bergerak pula ke Kuala Terengganu untuk menyerahkan bayi berkenaan kepada bakal keluarga angkatnya.

3 kali alami kegugur4n

 

View this post on Instagram

 

Alhamdullillah Syukur 😍 Suami Sy @jaiezzany berjaya bawak kereta dari KB 11:30 pm, sampai ke Kuala Terengganu kul 130am. Kuat betul kesayangan Sy ni hehe.. Sy ngantuk dah.. tp tidur2 ayam je sebab pegang baby kan.. 🤭 . 11.11.2020 130am Berjaya memberi kebahagiaan kepada sepasang lagi pasangan yg belum dikurniakan anak walaupun sudah 10tahun mendirikan rumahtangga. (Sebelum ni lebih 30 pasangan atau mungkin lebih yg dah bahagia Sy bantu dptkan baby angkat, cuma Sy p&c )😉 . Berbalik pada pasangan ini, 3x gugur katanya takde rezeki. Yg last terasa sangat sbb dah 6bulan setengah. Tp tulah… nk buat mcmana.. akhirnya ALLAH izinkan rezeki anak dgn jalan yg berbeza. Sy nasihatkan usahalah utk susukan. Ambillah injection, makan ubat ke.. asal baby dpt menyusu sekurang2nya 5x kenyang ye. Senang nnti bila besar 😉 . Oklah.. senget sudah.. sambung esok. Ada baby lagiii… Sy ambilllll yey 😅🤭

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Menceritakan kisah itu, Abby memberitahu bahawa bayi berkenaan sudah selamat berada di bawah penjagaan keluarga angkatnya itu, Tambah Abby lagi, pasangan suami isteri ini sudah mendirikan rumah tangga selama 10 tahun tetapi masih belum dikurniakan rezeki memiliki zur1at. Hal ini kerana, si isteri sudah mengalami kegvguran sebanyak 3 kali.

Dalam kesempatan itu, Abby meluahkan rasa syukur kerana dengan kehadiran bayi ianya mampu membantu menambahkan kebahagiaan kepada pasangan suami isteri ini.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @PENMERAH

Sumber: Abby Abadi

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Dari Kelantan Ke Terengganu Semata-Mata Selamatkan Bayi H4mpir Dibuang, Tindakan Abby Abadi Terima Pujian"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*