[VIDEO] Aksi P1lu Ayah Arw4h Nur Surya Menangis, Pelvk Ustaz Ebit Lew Und4ng Seb4k

Pemerg1an Allahyarham Nur Surya Ismail telah mendapat s1mpati daripada orang ramai termasuklah pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew. Ustaz Ebit menerusi akaun Facebook sempat berkongsi m0men-m0men sed1h ketika menziarahi rumah keluarga Allahyarham yang terletak di Terengganu.

Dera1an air mata seorang bapa

S4yu p1lu sangat rasa hati perginya adik Siti Nur Surya. Sampai jer rumah mereka. Ayahnya terus datang pelvk saya menang1s. Terharu ustaz hadir ke sini. Saya pun tak tahan rasa sedih. Ya Allah. Saya tak dapat lupa ustaz. Air mata asyik mengalir jer cerita tentang arw4h. Arw4h anak baik. Beliau selepas SPM sentiasa jaga maknya yang sak1t kanker. Boleh urus seorang diri dibantu adik perempuannya tingkatan 3. Sanggvp k0rban belajar sebab nak jaga mak dekat rumah. Mandikan dan uruskan mak nya sentiasa.

Menerusi perkongsian yang dimuatnaik, kelihatan suasana h1ba dan p1lu menyelubungi kediaman keluarga Allahyarham. Menurut Ustaz Ebit, kedatangannya itu disambut oleh si bapa Allahyarham dengan satu pelvkan dan l1nangan air mata. Memang tidak dapat dinafikan, Allahyarham seorang anak yang sangat baik dan bertanggungjawab sehinggakan dia s4nggup meng0rbankan pelajarannya demi menjaga ibu yang terlant4r sakit.

Jika dilihat daripada gambar yang dikongsikan, kelihatan Ustaz Ebit kadang kala cuba menenangkan kesedihan yang menyelubungi hati si bapa. Seakan cuba memberi kata-kata semangat dan kekuatan buat keluarga Allahyarham.

Beri sedikit sumbangan

Maknya kenal saya. Katanya selalu tengok saya walau dalam keadaan tak sihat. Ber4tnya uj1an mereka. Tadi berkongsi kisah Nabi Yakob as kehilangan Nabi Yusuf as. Kisah ujian Nabi saw yang kita cintai. Dapat berdoa bersama semua ahli keluarga. Saya beri sedikit sumbangan. Semoga Allah beri kekuatan buat seluruh ahli keluarga – ebitlew

Selain menziarahi keluarga Allahyarham, Ustaz Ebit turut memberikan sedikit sumbangan buat mereka. Dalam pada itu, Ustaz Ebit turut mendoakan agar keluarga Allahyarham diberi kekuatan dan ketabahan dalam menempuh1 ujian hidup dari Allah SWT.

Sedihnya..

 

View this post on Instagram

 

Sayu pilu sangat rasa hati perginya adik Siti Nur Surya. Sampai jer rumah mereka. Ayahnya terus datang peluk saya menangis. Terharu ustaz hadir ke sini. Saya pun tak tahan rasa sedih. Ya Allah. Saya tak dapat lupa ustaz. Air mata asyik mengalir jer cerita tentang arwah. Arwah anak baik. Beliau selepas SPM sentiasa jaga maknya yang sakit kanser. Boleh urus seorang diri dibantu adik perempuannya tingkatan 3. Sanggup korban belajar sebab nak jaga mak dekat rumah. Mandikan dan uruskan mak nya sentiasa. Maknya kenal saya. Katanya selalu tengok saya walau dalam keadaan tak sihat. Beratnya ujian mereka. Tadi berkongsi kisah Nabi Yakob as kehilangan Nabi Yusuf as. Kisah ujian Nabi saw yang kita cintai. Dapat berdoa bersama semua ahli keluarga. Saya beri sedikit sumbangan. Semoga Allah beri kekuatan buat seluruh ahli keluarga-ebitlew

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Semoga diberi kekuatan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @PENMERAH

Sumber: Ustaz Ebit Lew

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "[VIDEO] Aksi P1lu Ayah Arw4h Nur Surya Menangis, Pelvk Ustaz Ebit Lew Und4ng Seb4k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*