Ini Kron0logi Kenapa Svspek Sanggup Bvnuh Kawan Baik Dan Pot0ng Tangan M4ngsa

Ahad lalu kita dikejvtkan dengan k3s pembvnuhan kej4m di Terengganu mel1batkan gadis berusia 19 tahun, Siti Nur Suria yang ditemui dengan beberapa kes4n t1kaman serta pvtus pergel4ngan tangan.

Bagaimanapun, k3s tersebut berjaya diselesaikan dalam tempoh 17 jam apabila pihak polis men4han kawan baik m4ngsa yang mengaku melakvkan perbu4tan kej4m itu.

Ketua Polis Terengganu, Datuk Roslee Chik berkata, ketika disoal siasat, svspek mend4kwa telah menemui may4t Siti Nur Suria tertiarap di ruang tamu ketika pergi ke rumah m4ngsa pada pukul 9.30 pagi kelmarin.

Bagaimanapun, polis mula mengesyak1 sesuatu yang tidak kena apabila terdapat kes3n leb4m dan gig1tan pada beberapa bahagian bad4nnya sebelum dia meng4ku telah membvnuh m4ngsa kerana ber4ng diperl1 m4ngsa.

Berikut kron0logi kejad1an mengikut laporan Kosmo Online menerusi kenyataan Ketua Polis Terengganu, Datuk Roslee Chik:

Sebelum Kejad1an & Punc4 Kejad1an

Susp3k mend4kwa pada mulanya dia hanya pergi ke rumah m4ngsa sekadar untuk bersembang kosong. Namun, ketika sedang berbual susp3k mend4kwa Siti Nur Suria telah merend4h-rend4hkan dirinya terutama tentang status ekon0mi keluarga dan rupa par4snya.

Susp3k yang pan4s hat1 kemudian telah menyer4ng m4ngsa yang kebetulan sedang memeg4ng seb1lah p1sau untuk menet4s lebihan ben4ng pada selu4rnya.

Menurut Roslee, susp3k dan m4ngsa kemudian telah bergelvt hingga menyeb4bkan Siti Nur Suria ceder4 ditet4k pada bahag1an muk4, leherr dan d4da menggunakan senj4ta taj4m.

Pan1k apabila mendapati m4ngsa tidak lagi berger4k selepas ditet4k, susp3k nek4d mem0tong pergel4ngan t4ngan kiri m4ngsa hingga pvtus.

Salah seorang rakan m4ngsa, Nurul Hasmida Che Shapie menunjukkan gambar terakh1r Siti Nur Suria (depan bertudung merah) bersama mereka.

Susp3k Cuba ‘Rek4 Cer1ta’ Demi Selam4tkan D1ri Tapi…

Bimbang t`ndakannya itu terb0ngkar, susp3k menc1pta pl0t kon0nnya ins1den itu berm0tifkan s4mun dengan mengambil wang dan telefon bimbit milik m4ngsa sebelum melar1kan diri dengan sebuah mot0sikal.

Namun, kamera litar  litar tertutup (CCTV) yang dipasang di sebuah rumah bvrung wal1t berhampiran rumah m4ngsa merakam kel1bat susp3k dan motosikalnya berada di rumah tersebut sewaktu kejad1an.

Suspek kini direman 14 hari bagi membantu s1asatan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseks4an yang mempervntukkan hukum4n mat1 jika sab1t kesal4han.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di @PENMERAH

SUMBER: Kosmo!

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Ini Kron0logi Kenapa Svspek Sanggup Bvnuh Kawan Baik Dan Pot0ng Tangan M4ngsa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*