[VIDEO] Netizen Sedih Tengok Pengebumi4n Pesakit C0vid-19 di Sandakan

Angka korban akibat pandem1k C0vid-19 di Malaysia kian meningkat dari hari ke hari. Keadaan ini amat mer1saukan semua terutamanya ahli keluarga m4ngsa.

Korang mesti tertanya macam mana m4ngsa C0vid-19 dikebum1kan kan? Ada satu video yang admin nak share dengan korang pasal pr0ses pengebum1an m4ngsa C0vid-19 di Sandakan, Sabah.  Korang boleh tengok video dari @anthraxxxx kat bawah ni.

Sedih

Seperti yang sedia maklum, untuk m4ngsa C0vid-19, hanya pihak hospital sahaja yang dibenarkan untuk mengurus dan kebumikan mereka. Ahli keluarga tidak dibenarkan berada bersama atas faktor keselamatan.

Mat1 itu pasti, tapi kesian kat war1s yang tak dapat tengok dan berikan penghormatan terakh1r kepada ahli keluarga. Tak boleh bayangkan perasaan dorang macam mana.

Begitulah pengakhirannya. Semoga r0h arwah ditempatkan bersama orang beriman. Amiiinn.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Twitter

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "[VIDEO] Netizen Sedih Tengok Pengebumi4n Pesakit C0vid-19 di Sandakan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*