Geland4ngan Ditemui M4ti ‘Ditemani’ 4njing Jalanan, Kerana Sepanjang Hay4tnya Suka Beri B1natang Makan

Di Twitter, tular satu foto yang cukup menyayat hati, apabila seorang lelaki yang dikenali sebagai Ismael Hadi, ditemuai meninggal dunia di samping anj1ng-anj1ng jalanan. Menurut info, Ismael, tidak mempunyai sebarang tempat teduh dah hanya tinggal di jalanan. Kisah sedih ini terjadi di Yaman.

Ditemani anj1ng

Memetik laporan daripada Akurat, Ismael seorang yang terkenal di Pasar Al Dalil, Yaman kerana sikapnya yang sering memberi makanan kepada anj1ng-anj1ng jalanan. Setelah menghembvskan n4fas yang terakh1r, anj1ng-anj1ng yang pernah dibantu selama bertahun-tahun ini kelihatan sedih dan tidak mahu berganj4k daripada may4tnya.

Kisah Ismael ini telah tular dan menjadi bu4h mvlut warganet. Menerusi foto itu menunjukkan anj1ng-anj1ng tersebut kelihatan seperti sedang memelvk Ismael menunjukkan tanda ‘setia’ kepada Ismael yang banyak membantu selama ini.

Kisah inspirasi!

Gambar sekadar hiasan

Walaupun Ismael diuji dengan kesusahan di dun1a, namun sikap kemanus1aannya wajar dipuji. Anj1ng-anj1ng tersebut membalas bud1nya dengan kesetiaan menunggu di sebelah mayatnya dengan r4ut wajah yang cukup menyay4t hat1.

Ismael merupakan seorang gelandangan jalanan yang tidak mempunyai sebarang ahli keluarga.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Nadwa Dawsar Akurat 

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Geland4ngan Ditemui M4ti ‘Ditemani’ 4njing Jalanan, Kerana Sepanjang Hay4tnya Suka Beri B1natang Makan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*