15 Tahun Terlant4r K0ma, Putera Arab Saudi Beri ‘Kejvtan’ Dengan Gerakkan Jari

Penantian keluarga terhadap anak yang terlantar k0ma selama 15 tahun membawa sinar har4pan apabila putera mereka mula menunjukkan tind4k bal4s dengan menggerakkan dua jarinya baru-baru ini.

‘Putera Tidur’ beri respon

Menurut laporan portal Eg24 News, seorang individu dilihat menyapa Putera Al-Waleed Khalid Al-Saud yang terlant4r di atas katil dengan meminta beliau menggerakkan jari­nya.

Hello,” sapa individu terbabit sambil merakam Al-Waleed menggerakkan dua jarinya.
“Bagi saya lihat, angkat jari anda lebih tinggi,” kata individu tersebut lagi ketika jari Alwaleed yang digelar ‘Putera Tidur’ digerak semakin tinggi.

Respon itu merupakan perkembangan baik sekali gus memberikan harapan kepada bapanya, Putera Khalid yang juga seorang taikun perniagaan.

Video dikongsi 19 Oktober lalu

Memetik laporan Harian Metro pula, putera berusia 33 tahun itu bergantvng kepada mes1n sok0ngan hay4t selepas terbabit dalam kemal4ngan jalan raya di kota London pada tahun 2005.

Beliau yang ketika itu masih remaja disahkan oleh doktor mengalami pendar4han ser1us dalam 0tak sehingga menyebabkan k0ma.

Bagaimanapun, Putera Khalid dan isteri Puteri Mona Riad El Solh tidak mahu menghentikan mesin sokongan hay4t pada anak tersayang kerana yakin beliau akan sedar satu hari nanti.

Terdahulu sekadar imbasan, kali terakh1r Al-Waleed menggerakkan angg0ta badannya adalah pada 2015.

Pada Januari tahun ini pula, kerajaan Arab Saudi pernah mengeluarkan fatwa mengisyt1harkan Al-Waleed dianggap sudah ‘meningg4l dunia’ apabila p4ru-p4runya mengalami pendar4han tidak terk4wal.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Harian Metro , Eg24 News

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "15 Tahun Terlant4r K0ma, Putera Arab Saudi Beri ‘Kejvtan’ Dengan Gerakkan Jari"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*