[VIDEO] Adeg4n Kelahiran S0ngsang Bayi Ini Curii Tumpuan Ramai

Kelahiran songsang adalah merujuk kepada situas1 dimana kaki atau punggungg bayi berada di bahagian bawah berbanding kepala. Kebiasaannya, bayi akan bertukar posisi secara semula jadi dengan berpus1ng kep4la di bawah pada usia 36 hingga 42 minggu bagi memudahkan pro0ses kelah1ran.

Namun, terdapat statistik yang menunjukkan bahawa 3 peratus dalam kalangan bayi yang berada pada kedudukan songsong dimana ia perlu dibetulkan untuk melancarkan urusan kelah1ran.

Melalui video yang tular di media Twitter wanita ini @OwToTheZie, terdapat sebuah bab4k drama Tam1il yang memaparkan kelah1ran s0ngsang oleh seorang wanita. Jika dilihat berdasarkan rakaman itu, keadaan tersebut telah mencetvskan pan1k kepada doktor dan jururawat yang mengendal1kan kelah1ran tersebut.

Namun begitu, lain pula yang jadi apabila salah seorang doktor di dalam bilik pembed4han itu telah bertindak memasang pemetik api di tapak kaki bayi terbabit untuk tujuan membetulkan p0sisi bayi berkenaan. Lebih melucukan apabila setelah pr0ses pembed4han itu selesai, bayi tersebut kelihatan sangat mar4h kepada doktor terbabit ek0ran daripada tindakannya.

Ternyata situasi itu telah mencetvskan gelak tawa warga net1zen yang kebanyakkannya terhibur melihat video berkenaan. Posting yang berduras1 selama 30 saat itu telah meraih perhat1an ramai sehingga menerima ribuan komen di laman akaun terbabit.

“Cara ni sangat un1k…

“Asal kau tak geletekk je kaki baby tu…”

“Ni memang lawak sangat…”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Twitter

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "[VIDEO] Adeg4n Kelahiran S0ngsang Bayi Ini Curii Tumpuan Ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*