Betty Rahmad Kecew4 Pembantu Rumah Lari Balik Kampung

Pelakon dan juga adik kepada Erma Fatima dan Datin Umie Aida iaitu Betty Rahmad meluahkan rasa kecew4 apabila menyedari pembantu rumahnya melarikan diri ketika mereka sekeluarga baru bangun dari tidur keesokan harinya.

Menerusi perkongsian di Instagram, Betty memuat naik dua keping foto bersama anaknya Ardy Wira yang menervng nas1b apabila pembantu rumah yang dikenali sebagai Anim meningalkan rumah begitu sahaja.

 

View this post on Instagram

 

Officially Maidless Sedihnya bangun tidur harini our helper dah takde. Sedih, dissapointed. Tak sangka. The reason why she left because dia nak balik kampung this month and we all tak bagi. Bukan sengaja tak bagi, with this covid yang tengah teruk sekarang macammana lah nak balik & masuk sini balik. Dan dia nak ikut “jalan belakang” naik kapal haram. Lagilah me and husband tak agree. Permit pun baru renew. Kita mintak dia balik January depan bila covid semua ni dah reda so balik dengan selamat naik flight & datang pun naik flight. Bukan secara haram. Takpelah, pasti ada sesuatu Allah nak tunjuk & ganti untuk kami. Anim, saya tau kamu akan baca ni, terima kasih atas segala pertolongan selama ini dan tinggalkan kami dengan cara ini. Semoga kamu bahagia dengan keputusan kamu 😔

A post shared by Betty Rahmad (@bettyrahmad) on


Menurut Betty pembantu rumahnya itu melar1kan diri kerana dia tidak dibenarkan pulang ke kampung. Katanya lagi, dia bukan tidak mahu izinkan tetapi berikutan wab4k pandem1k C0vid-19 yang masih belum red4.

“Officially ma1dless. Sedihnya bangun tidur harini pembantu kami dah tiada. Tak sangka. Alasan dia pergi sebab nak balik kampung bulan ni dan kami tak bagi.

“Bukan sengaja tak bagi, dengan C0vid yang tengah tervk sekarang ni macam manalah nak balik dan masuk sini balik,” tulisnya.

Kata Betty lagi, pembantu rumahnya mahu pulang mengikut ‘jalan belakang’ dengan menaiki kapal har4m sedangkan dia dan suami meminta untuk pulang ke kampung Januari tahun depan dengan menaiki kapal terbang.

“Dia nak ikut ‘jalan belakang’ naik kapal har4m. Lagilah me and husband tak setuju. Perm1t pun baru renew. Kita mintak dia balik Januari depan bila c0vid semua ni dah red4 so balik dengan selamat naik flight dan datang pun naik flight. Bukan secara har4m,” tulisnya.

Meskipun kecew4 dengan t1ndakan pembantu rumahnya itu, Betty sempat sempat mengucapkan terima kasih di atas pertolongannya selama ini dan berharap wanita itu bahagia dengan keputusannya itu.

Perkongsiannya itu mendapat pelbagai reaks1 daripada rakan selebriti dan peminat yang memberikan kata-kata sok0ngan serta semoga pelakon itu tabah dengan uj1an tersebut.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Instagram bettyrahmad

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Betty Rahmad Kecew4 Pembantu Rumah Lari Balik Kampung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*