Zed Zaidi Gesa Artis Terlibat Kes ‘Cuci Duit’ Tampil Bantu SPRM

Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai sindikat M4cau Sc4m yang menggunakan populariti artis untuk menjalankan kegiatan ‘mencuci’ duit har4m melalui pelbagai usaha sama dan perniagaan sah.

Perkara itu turut mendapat perhatian Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Zed Zaidi yang mengges4 selebriti yang ada kaitan dengan kegiatan ‘cuci duit’ har4m tamp1l memberi kerjasama dengan Suruhanjaya Pencegahan R4suah Malaysia (SPRM).

“Tamp1l untuk ser4h d1ri bagi memberi kerjasama. Ia lagi baik dilakukan secara suka rela kerana boleh nampaklah artis-artis yang berkenaan itu bertanggungjawab.

“Jadi, untuk benda yang berkait rapat seperti ini, sesiapa artis terbabit atau berasa nama mereka mungkin ada boleh menghubungi SPRM untuk dapatkan maklumat l4njut atau tamp1l secara sukarela,” katanya.

Menurut Zed, biar sikap tanggungjawab dilakukan selebriti berkenaan boleh menjadi contoh kepada masyarakat. Katanya lagi, mungkin imej artis berkenaan akan tercal4r namun keberan1an mereka boleh dijadikan cont0h.

“Sebelum kes ini pun, ada juga gol0ngan artis terbab1t dengan ‘al0ng’ dan d4dah. Apapun, tak perlu berasa malu kerana kerjasama diberikan itu boleh jadi cont0h tanggungjawab pada masyarakat.

“Kalau kita tak bersalah, tak perlu rasa takvt. Dengan keberan1an dan sikap tanggungjawab itu, artis boleh jadi ik0n kepada orang ramai,” katanya.

Terdahulu, SPRM mendedahkan pihak merkea mempunyai senarai individu termasuk selebriti dan ahli perniagaan yang dikesan terbabit dalam aktiviti ‘mencuci’ wang har4m tersebut.

Ketua Pesuruhjaya, Datuk Seri Azam Baki, berkata individu terbab1t diminta menghadirkan diri di SPRM, sebelum dipanggil untuk membantu s1asatan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Harian Metro

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Zed Zaidi Gesa Artis Terlibat Kes ‘Cuci Duit’ Tampil Bantu SPRM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*