Mulut B1sing Sangat, Usahawan Disimb4h Air Ketika Buat ‘Live’ FB Di Kedai Makan

Sejak pagi tadi, tul4r di media sosial video seorang pengasas kosmetik bergelar Datuk Seri d1simbah air ketika sedang membuat live Facebook di sebuah kedai makan.

Dia yang pada awalnya sedang ber1nteraksi dengan penonton di Facebook sambil menikmati makanan di restoran Nasi Daging Semp0i telah didatangi seorang lelaki yang bert1ndak meny1mbah air berwarna mer4h secara tiba-tiba..

Air merah selamat ‘mend4rat’

Potongan video usahawan tersebut disimbah air telah tul4r selepas akaun Twitter milik Jabatan Net1zen Malaysia memuat naiknya di media s0sial.

Kedengaran dengan jelas bahawa usahawan tersebut yang dikenali sebagai Datuk Seri Eein bercakap agak kas4r dan ku4t sambil bergel4k ketawa ketika di kedai makan. Secara tiba-tiba seorang lelaki menghamp1rinya dan meny1mbah air ke arah usahawan itu.

First time kena s1mbah masa live FB

Menerusi Facebook Datuk Seri tersebut pula, dia memaklumkan akan meny4man lelaki itu kerana melakukan kek4cauan kepadanya. Hal ini kerana sepanjang tiga tahun membuat live di media s0sial, tidak pernah lagi ada yang dengk1 terhadapnya.

Pemilik kedai mohon maaf kepada pelanggan lain

Dalam pada itu,  pemilik kedai makan yang menjadi ‘med4n’ perbal4han usahawan kosmetik dan serorang lagi pelanggannya telah tamp1l memberikan kenyataan.

Menurut pemilik Nasi Daging Semp0i, pihak mereka memohon maaf kepada pelanggan yang lain andai mereka terg4nggu dengan kejad1an yang berlaku secara tiba-tiba itu.

Tempat awam, pandai2 jaga ketenter4man

Sehubungan dengan penularan video tersebut, seperti biasa, net1zen tetap menjalankan tugas dengan meninggalkan komen di ruangan Twitter Jabatan Net1zen Malaysia.

Rata-rata mereka telah menyokong tindakan lelaki yang meny1mbah air tersebut kerana berasa ber4ng dengan cel0teh ‘taj4m’ usahawan itu.

Namun begitu, ada juga yang menyatakan lebih elok andai mereka berbincang dengan cara baik kerana ramai lagi pelanggan yang ingin menikmati makanan di kedai makan tersebut.

Sebab mvlut bad4n b1nasa

Owner izinkan tapi suara ku4t sangat kot

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Jabatan Netizen MalaysiaNasi Daging Semp0iDS Endy

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Mulut B1sing Sangat, Usahawan Disimb4h Air Ketika Buat ‘Live’ FB Di Kedai Makan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*