Lanc4r Mengaji Walaupun Cac4t Penglihatan, Ramai K4gum Dengar Alunan Suara Lelaki Ini

Memiliki kekurangan bukanlah penghal4ng untuk menjalankan 1badah yang d1tuntut dalam kehidupan seharian. Malah, pelbagai cara dapat dilakukan sekiranya diri sendiri benar-benar mahu untuk menunaikan kewajipan tersebut.

Lanc4r baca Al-Quran

Seperti 1nsan ist1mewa ini yang tul4r di media s0sial apabila mengalunkan bacaan al-Qur4n daripada Surah Ar-Rahman dengan begitu lanc4r meskipun dalam keadaan serba kekvrangan.

 

View this post on Instagram

 

This blind brother reciting the Quran will leave you speechless. So beautiful mashAllah ❤️ #muslimsoftheworld

A post shared by Muslims of the World (@muslimsoftheworld) on


Ternyata walaupun berstatus orang kur4ng up4ya (OKU) pengl1hatan, dia dilihat tidak kek0k membaca ayat-ayat suci berkenaan menggunakan kitab al-Qur4n tul1san braille.

Malah bacaannya sangat merdu dengan alunan suara yang begitu indah sekali, pasti dapat menen4ngkan sesiapa sahaja yang mendengarnya.

Posting yang dimuat naik menerusi Instagram @muslimoftheworld itu telah mendapat lebih 22,000 tanda suka dan 300 komen warganet yang teruja melihat alunan suara mengaji lelaki berkenaan.

Semoga diberikan ganjaran syurg4

Kesejahteraan dunia dan akh1rat

Nak dengar lagi!

Sungguh hebat 1nsan istimewa ini! Semoga beliau selalu dilindungi dan diberkati Allah SWT serta mendapat kebaikan di dun1a dan akh1rat. Aminnn!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Instagram

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Lanc4r Mengaji Walaupun Cac4t Penglihatan, Ramai K4gum Dengar Alunan Suara Lelaki Ini"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*