Ibarat Jalani PKP Versi Sendiri, Usaha Rakyat Malaysia Elak C0vid-19 Harus Dipuji

Sudah lebih lapan bulan rakyat Malaysia berper4ng mel4wan v1rus COVID-19 yang menular di seluruh dun1a. Sepanjang tempoh itu, ternyata orang ramai semakin mat4ng dan bijak mengendalikan s1tuasi bagi mengelakkan v1rus berkenaan daripada terus mereb4k.

Pusat beli belah kosong

Buktinya menerusi posting yang dimuat naik oleh pengguna Twitter, Facktura menunjukkan s1tuasi di pusat beli belah One Utama yang sunyi tanpa pengunjung selepas salah seorang pekerja di situ dikaitkan dengan w4bak tersebut.

Ibarat menjalani PKP versi sendiri, tindakan ini harus dipuji kerana rata-rata masyarakat mengambil inisiatif untuk mengelakkan diri berada di kawasan ses4k dan tumpuan ramai.

Ini juga menunjukkan rakyat sudah mengamalkan penjar4kan fiz1kal dan keluar hanya bila perlu bagi memvtuskan rantaian wab4k pandem1k tersebut.

Seorang lagi pengguna Twitter, jyKeding juga tidak melepaskan peluang berkongsi keadaan di KL Sentral dan NU Sentral yang selalunya dipenuhi dengan pengunjung.

“Agak kosong lagi ya KL Sentral. Dekat foodcourt NU pun masa aku masuk ade dalam tiga empat orang saja pelanggan dalam tu,” tulisnya.

Berpakat ke?

Sementara itu, posting yang dimuat naik oleh AyiemDean di Twitter juga turut memaparkan pusat beli belah terkemuka, Suria KLCC juga kurang dikunjungi orang ramai.

“Korang semua ni berpakat tak datang Suria KLCC sebab COVID-19 ke sebab mall ni dah tak relevan dan b0ring? Aku nak tahu jawapan,” tulisnya.

Tahniah rakyat Malaysia! Sama-sama kita teruskan usaha melawan wabak ini sehingga ke garisan penamat dan mengamalkan n0rma baharu dalam kehidupan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Twitter facktura , jyKedingAyiemDean

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Ibarat Jalani PKP Versi Sendiri, Usaha Rakyat Malaysia Elak C0vid-19 Harus Dipuji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*