[VIDEO] “Punyalah nak buktikan v1rus tu takde pape..” – Trump Buka ‘Mask’, Naf4s Semput Tapi Pura-Pura Sihat

Jumaat lepas, Presiden Amerika Donald Trump dan isterinya, Melania Trump disahkan p0sitif C0vid-19. Namun, tidak sampai seminggu dirawat Trump dilaporkan sudah dikeluarkan dari hospital, hanya selepas 72 jam dimasukkan ke dalam w4d.

Melalui Twitter, Trump sendiri mengesahkan beliau telah menerima rawatan di Hospital Tentera Walter Reed, Maryland dan dibenarkan untuk keluar selepas menerima rawatan selama tiga hari. Trump malah berkata kepada seluruh rakyatnya untuk tidak takut dengan v1rus yang telah membvnuh lebih 200,000 di negara berkenaan.

Saya berasa sangat sihat. Jangan takvt dengan C0vid-19. Jangan biar ia menguasa1 hidup kamu.”

Balik White House, buka ‘mask’

Trump dilaporkan telah pulang ke White House manakala isterinya Melania masih menerima rawatan di hospital. Beliau dikatakan akan terus dirawat di White House oleh doktor-doktor yang telah ditugaskan.

Melalui sebuah video yang v1ral di media s0sial, Trump dilihat dengan membuka pelitup muka dan memberikan isyarat tangan ‘good’ serta turut membuat ‘tab1k’.

Seperti semua tahu, Trump sememangnya sejak awal lagi tidak percaya dengan v1rus C0vid-19 ini malah pernah berkata ianya hanyalah pen1puan.

Demi membuktikan C0vid-19 ini bukan sesuatu yang ser1us dan perlu ditakvtkan, Trump dilihat berpura-pura seolah-olah semuanya baik-baik sahaja padahal dalam video itu memang jelas kelihatan naf4snya sempvt.

Tinggalkan hospital lepas 72 jam terus gerak berkempen dengan semput sempvtnya just want to prove that the v1rus is nothing.”

Ramai kec4m termasuk bek4s Presiden Amerika

Disebabkan t1ndakan pentingkan diri dan tidak sens1tif Trump itu, ramai pihak yang mengec4mnya termasuklah bekas bekas Timbalan Presiden Amerika, Joe Biden.

Menurut Joe, beliau tidak terkejut ketika Trump disahkan p0sitif C0vid-19 minggu lepas. Selain Joe, pelakon Captain America Chris Evans turut menyel4r t1ndakan Trump itu. Kata Chris,

Kamu dijaga sepenuh masa oleh doktor-doktor terbaik menggunakan ubat-ubatan yang terbaik. Kamu rasa semua orang boleh dapat kelebihan seperti itu? Mal4ngnya, saya yakin kamu sedar dengan perbezaan itu (tapi) kamu tidak mempedulikannya.”

Malah Daily Mail melaporkan ketika dipersoalkan tentang 1su ini, Trump berkata,

Mungkin saya keb4l (dari v1rus C0vid-19)?”

Bayangkan betapa bah4yanya ny4wa mereka-mereka yang bekerja di White House, yang bekerja rapat dengannya serta kru helikopter yang membawanya pulang dari hospital. Malah, helikopter itu juga turut perlu diny4h kum4n selepas dinaiki presiden berusia 74 tahun itu.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: LM

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "[VIDEO] “Punyalah nak buktikan v1rus tu takde pape..” – Trump Buka ‘Mask’, Naf4s Semput Tapi Pura-Pura Sihat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*