Sakit Ur4t Gara2 Selamatkan Kucing Dalam L0ngkang, Tiga Pemuda Ini Raih Pujian Ramai

Baru-baru ini, tindakan berani tiga pemuda melakukan aks1 berb4haya demi menyelamatkan seek0r kucing yang terjatvh di dalam l0ngkang berjaya menarik perhat1an warg4net.

Amb1l risik0

Melalui perkongsian yang dimuat naik oleh salah seorang daripada mereka yang dikenali sebagai Faizal di laman Facebook, mereka bekerjasama untuk menyelamatkan kucing berkenaan di dalam l0ngkang besar.

Dua daripada mereka bert1ndak memegang kaki seorang lagi rakan yang bert1ndak menjun4mkan kepala ke dalam l0ngkang untuk menggapa1 dan menar1k keluar kucing tersebut.

“Lepas siap makan kami lintas jalan nak pergi dekat bengkel kereta ternampak kucing ni. Mungkin dia jatvh kot..takkan orang buang kan..nak naik tak boleh sebab l0ngkang dalam dan besar..Tak cakap  banyak dah takkan kan kita nk tengok saja,” tulisnya.

Sak1t ur4t

Lebih mencuit hati apabila rakannya mengadu sak1t bel4kang selepas menyelamatkan si comel itu selepas melakukan aks1 yang agak ekstr3m.

Bagaimanapun, mereka tetap berpu4s hat1 kerana telah berjaya menyelamatkan kucing berkenaan walaupun terp4ksa mengambil risik0 dalam situasi tersebut.

“Bersama-sama dengan hero kita yang baju putih tu SirAmru Akib dan Ridzuan. Dia dulu yang kalvt nak turun. Habis sak1t ur4t dia kata tapi takpa dia kata dia puas hat1 boleh tolong kucing tu,” katanya.

Alhamdulillah.. terbaik!

Posting tersebut mendapat lebih 1,000 perkongsian selain rata-rata net1zen memuji sifat murni tiga sahabat itu yang sanggup berdepan risik0 demi seek0r kucing.

Hero tapi lawak

Semoga Allah kurniakan kebaikan

Respek betul dengan tiga sahabat ini yang tidak berkira untuk berbuat baik dengan ha1wan. Korang memang selayaknya digelar hero!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Faizal

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Sakit Ur4t Gara2 Selamatkan Kucing Dalam L0ngkang, Tiga Pemuda Ini Raih Pujian Ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*