Ramai Lega Macau Sc4m Tump4s! 750 Akaun D1beku SPRM, Rumah Dan Kereta Mewah Disit4

Baru-baru ini, kec0h di media s0sial mengenai penah4nan ‘g3ng’ sind1ket Mac4u Sc4m yang telah lama bermaharaj4lela di negara ini. ‘B0s besar’ berstatus VIP telah d1tahan membab1tkan lapan orang kesemuanya yang kini dalam s1asatan pihak berku4sa.

Hamp1r RM80 juta hasil sc4m

Menurut laporan Harian Metro, Suruhanjaya Penceg4han R4suah Malaysia (SPRM) telah membekvkan sejumlah 750 akaun membabitkan RM75 juta milik sind1ket berkenaan.

Amb0i! Bukan main mel1batkan jutaan wang ringgit rakyat Malaysia yang kena sc4m ni, bukan sikit-sikit ‘g3ng’ buat kerja macam ni. Yang pasti, difahamkan ‘target’ mereka tentulah duit simpanan warga emas yang selalu menjadi m4ngsa.

Menurut sumber, rumah dan kereta mewah milik lapan individu yang dit4han sebelum ini turut dis1ta bagi membantu s1asatan.

“Sebanyak 24 kereta mewah di mana lima milik lelaki bergelar Datuk yang dipercayai dal4ng sind1ket ini turut dis1ta SPRM,” kata sumber tersebut.

Syukur dah kena tangk4p

Rata-rata net1zen meluahkan rasa syukur dan lega kerana sind1ket jen4yah terbesar negara itu telah berjaya ditump4skan. Masing-masing berpuas hati dan berharap agar penjen4yah berkenaan mendapat bal4san set1mpal.

Harap kena hukum4n berat

Ambil iktibar

Jangan suka menunjuk

Penat-penat orang kumpul duit, mereka ‘tap4u’ macam tu je! Harap pihak yang mengan1aya orang ramai mendapat balas4n set1mpal dengan apa yang mereka lakukan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Harian Metro (Muhaamad Hafis Nawawi)

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Ramai Lega Macau Sc4m Tump4s! 750 Akaun D1beku SPRM, Rumah Dan Kereta Mewah Disit4"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*