Batal Semua Kerja, Usahawan ‘Fly’ Dari KL Ke Kelantan Bantu sahabat Jatvh S4kit

Sahabat sejati yang sanggup susah dan senang sememangnya satu dalam berjuta. Memiliki sahabat sebegitu adalah satu rahmat yang harus kita syukuri daripada Maha Pencipta.

Bukan senang untuk melihat sahabat yang sanggup bersus4h-pay4h demi memastikan kehidupan rakannya juga sama-sama berjaya ketika sahabat itu sudah berada di punc4k kejayaan.

Demi sahabat baik

Hal ini dikongsikan sendiri seorang usahawan dan juga selebriti media sosial iaitu Hafiz Mahamad yang sanggup bergegas pulang ke tempat kelah1rannya di Kelantan dari Kuala Lumpur setelah mengetahui rakan baik semasa kecil jatvh sak1t.

Menerusi perkongsian Hafiz di media s0sial, dia memaklumkan telah meningg4lkan segala kerja di Kuala Lumpur dan bergegas ke Kelantan sejurus mengetahui rakan dan juga stafnya jatvh sak1t.

 

View this post on Instagram

 

Harini saya cancel semua kerja & meeting then fly ke Kelantan untuk angkat sahabat saya dari rumah ke hospital Dia stroke disebabkan kerja kuat. 10 tahun dh kerja tempat tu, saya tahu mmg dia kerja setiap hari dari jam 8:30am sampai 11pm semata mata buat OT untuk dapat 2K sebulan Bila kesihatan dia terjejas, saya tktau dia stroke. Dia kata dia demam & kaki sakit. Saya call & suruh dia berhenti, kerja dengan saya je Last week, saya belikan dia ticket ke KL. Bila sampai je Airport, Ya Allah terkejut. Badan kurus kering, kaki kiri lemah. Terinjit injit Lepas 5 hari jaga dekat KL, saya minta dia balik Kelantan untuk follow up hospital. Bila balik Kelantan, dia rest berapa hari then tak boleh bangun langsung Saya call semalam, dia kata dh taktahan. Then saya decide pagi ni untuk terus fly Kelantan Bila sampai rumah tadi, Ya Allah. Nak nangis tapi tahan, pakaikan dia spender baju & angkat dia ke hospital Kami selalu mandi sungai kecik kecik dulu, ingat lagi. Bawah jambatan, kita 4 sahabat janji. Time tu saya cakap “Siapa antara kita yg senang, kita tlg antara kita yg susah” & Alhamdulilah Allah bg saya rezeki, kemampuan untuk bantu sahabat ni “Loh, aku pastikan kau sihat balik. Kau kerja dengan aku & kita berjuang sama sama” terus sihat loh!

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad) on

Sampai2 nampak sedang terlant4r sak1t

Sesampainya dia di rumah rakannya itu, Hafiz mendapati pemuda tersebut sedang terlant4r sak1t. Usahawan tersebut segera menggend0ng dan membawa rakannya ke hospital bagi mendapatkan rawatan kerana dipercayai mempunyai str0ke.

Baru seminggu datang KL

Menurut Hafiz dalam kapsyennya, sahabat dari kecil yang dikenali sebagai Loh itu merupakan seorang atlet judo dan pernah bersa1ng dalam SUKMA dan juga Sukan SEA.

Namun begitu, dia telah bekerja ker4s sehingga jatvh sak1t sebelum ditawarkan bekerja dengan Hafiz seminggu yang lalu. Akan tetapi, sak1tnya dilihat makin tervk dan dia meminta izin untuk pulang ke Kelantan beberapa hari lepas.

Anda lakukan yang terbaik buat sahabat

Buat masa ini, Hafiz menyatakan bahawa Loh sudah berada di dalam hospital bagi menerima rawatan. Di kesempatan itu juga, usahawan tersebut berjanji akan membiayai kos rawatan sahabatnya sehingga Loh benar-benar pulih.

Sehubungan dengan perkongsian itu, rata-rata warganet telah memuji tindakan Hafiz yang sangat prihatin dengan sahabatnya. Mereka juga sempat mendoakan agar Loh cepat sembuh dan mampu kembali bekerja seperti biasa.

Mulianya hati Hafiz

Menangis lihat peng0rbanan sahabat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Hafiz Mahamad

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Batal Semua Kerja, Usahawan ‘Fly’ Dari KL Ke Kelantan Bantu sahabat Jatvh S4kit"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*