“Pandai kucing tu…” – Kucing Terkand4s Dalam L0ngkang

Siapa sahaja yang sanggup membiarkan haiwan yang sedang berada dalam kesusahan? Meskipun terdapat sesetengah daripada kita yang bukan pencinta ha1wan, namun apabila melihat keadaan itu pasti ramai yang sudi memberikan bantuan seperti di dalam video ini.

Pada beberapa hari yang lalu, tular sebuah video yang dimuat naik oleh satu akaun di Twitter yang dikenali sebagai @anthraxxx dimana terdapat seekor kucing berwarna hitam dilihat sedang terkand4s di dalam sebuah l0ngkang. Menerusi Tweet berkenaan, terdapat beberapa orang yang turut menyelamatkan kucing tersebut dengan menyalurkan sebuah bekas putih kepada kucing terbabit.

Melalui video yang dikongsikan itu, kucing tersebut dilihat sedang menuju ke bekas berkenaan dan kemudian menaiki bekas terbabit untuk ditarik oleh seorang pemuda yang menyelamatkannya. Akhirnya, kucing itu berjaya diselamatkan setelah bekas tersebut ditarik ke kawasan yang boleh dicapai menggunakan sebat4ng peny4kar.

Ternyata, video tersebut telah membuatkan warga netizen berasa terh4ru dengan usaha sekumpulan remaja berkenaan yang sanggup menolong si bulus yang dilihat sedang berada dalam keadaan terkandas di dalam longkang tersebut. Terdapat juga segelint1r warganet yang turut memberikan komen yang menghiburkan. “Pandai kucing tu. Kalau kucing malaysia hulur apa-apa pun dia buat tak tahu and teruskan meow minta bantuan”, kata sal4h seorang netizen.

Video yang berdurasi selama 53 saat itu telah meraih perhat1an ramai sehingga menerima 1.3 juta tontonan umum menerusi laman akaun Twitter terbabit.

“Comel la! Dia macam tengah…”

“Kucing tu tengah seronok…”

“Saya suka usaha diorang”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Twitter

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "“Pandai kucing tu…” – Kucing Terkand4s Dalam L0ngkang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*