Buat Laporan Polis Sering Dig4nggu H4ntu, Penemuan Patung Hello Kitty Rungk4i Persoalan…

Ins1den pembunvhan kej4m di Hong Kong melibatkan seorang pel4cur wan1ta yang diseks4 dan dihvkum bapa ayam telah mencetvskan pelbagai spekulas1. Pembunvhan kontr0versi itu diketahui oleh pihak polis pada Mei 1999 apabila seorang gadis 14 tahun yang dikenali sebagai Ah Fong membuat lap0ran mengalam1 ganggu4n mist1k h4ntu seorang perempuan.

Pada awalnya, pihak berkuasa Hong Kong kurang mempercayai aduan dari gadis ini dan menyuruhnya pulang. Bagaimanapun, polis mula tertar1k untuk mengetahui k3s ini apabila Ah Fong memaklumkan ‘h4ntu’ tersebut merupakan m4ngsa pembunvhan yang turut disertainya.

Kep4la disumb4t ke dalam Hello Kitty

Pihak polis membuat keputusan menyerbv ked1aman Ah Fong dan menemui satu r4ngka kep4la seorang wanita yang disumb4t di dalam patvng Hello Kitty miliknya. K3s terbab1t dikenali sebagai ‘pembvnuhan Hello Kitty’ dan dianggap sebagai salah satu kes pembvnvhan paling kej4m dalam sejar4h Hong Kong. Polis mula meny1asat dan membuka k3s ini bagi mengetahui kron0logi disebalik pembvnuhan m4ngsa Hello Kitty itu.

Polis didedahkan m4ngsa wanita itu bernama Fan Man Yee di mana sebelum ini mempunyai kehidupan yang trag1s. Fan dibesarkan di rumah anak yat1m setelah dia ditingg4lkan keluarga. Difahamkan, Fan telah terl1bat dengan masal4h penyalahgvnaan dad4h yang tervk di usia remaja. Demi memu4skan ketag1han, dia telah memilih untuk menjadi seorang pelacvr dan pel4yan di sebuah kel4b malam di usia 23 tahun.

Bertemu dengan b4pa ay4m

Pada awal tahun 1997, dia telah bertemu dengan Chan Man-lok yang merupakan seorang penged4r dad4h dan b4pa ay4m. Dia bagaimanapun mengambil keputusan bekerja sebagai seorang pelacvr untuk Chan.

Segala-galanya bermula apabila Fan bert1ndak mencur1 sejumlah wang dari Chan. Setelah menyedari perl4kuan Fan, bapa ayam tadi telah mengarahkan dua orang suruh4n iaitu Leung Shing-cho dan Leung Wai-Lun mencul1k wan1ta berkenaan.

Difahamkan, pada mulanya Chan hanya berniat mahu mem4ksa Fan melacvrkan diri sehingga dapat membayar semula sejumlah wang yang dicur1nya. Namun begitu, rancangan tersebut mula berubah arah tidak lama kemudian.

Fan Man Yee tervk dibel4sah dan diseks4 oleh Chan serta orang suruhannya selama sebulan. M4ngsa wanita itu di1kat di atas sebuah kerusi sebelum dipvkul sehingga lunya2 dan tak bermaya. Tidak cukup dengan itu, kul1t m4ngsa juga dib4kar dan dir0gol berkal1-kal1.

Penglib4tan Ah Fong

Pengadu4n gadis 14 tahun ini telah membawa k3s ini dimuka pengadilan dan mahk4mah Hong Kong mendedahkan gadis 14 tahun ini merupakan teman wanita kepada Chan. Polis juga percaya bahawa Ah Fong juga merupakan sal4h seorang pelacvr di bawah seliaan Chan.

Menurut gad1s ini, dia pernah melihat teman lelakinya menend4ng kep4la m4ngsa sebanyak lebih kurang 50 kali sebelum dia bert1ndak menyertai penyeks4an itu. Apabila disoal mengenai m0tif kejad1an, Ah Fong hanya memberitahu dia beranggapan hanya seronok dilakukan bersama-sama.

Simpan g1gi m4ngsa

Selepas sebulan diseks4 dengan kej4m, Ah Fong mendapati Fan Man Yee telah meningg4l dunia di atas kerusi penyeksa4nnya. Demi menutup jen4yah yang dilakukan, Chan membuat kes1mpulan bahawa Fan mat1 ak1bat pengambilan dad4h jenis methamphetam1ne berlebihan.

May4t m4ngsa telah diletakkan di dalam tab mandi oleh orang suruhan sebelum jas4d d1ker4t kepada beberapa bahagian. Kemudian, ceb1san dag1ng Fan dimasak untuk mengelakkan proses perepvtan. Ceb1san dag1ng yang dimasak tadi telah dibu4ng bersama-sama samp4h biasa.

B4pa ay4m itu membuat keputusan untuk menyimpan bahagian kepala m4ngsa dan d1sumbatnya ke dalam sebuah patvng Hello Kitty bersaiz besar. Chan dilap0rkan menyimpan satu daripada g1gi milik Fan dan beberapa 0rgan dal4mannya di dalam sebuah plastik.

Pihak polis tidak dapat mengenal pasti punc4 kemat1an m4ngsa. Beberapa bukt1 lain yang berjaya dijumpai di tempat kejad1an sudah cukup untuk menghukvm Chan dan dua yang lain.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: allthatsinteresting

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Buat Laporan Polis Sering Dig4nggu H4ntu, Penemuan Patung Hello Kitty Rungk4i Persoalan…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*