“Tak Boleh Harapkan Bantuan Dari luar, Negara Lain Juga Sedang Bergelvt..” – PM

Dalam menghadap1 cab4ran pandem1k C0vid-19, Malaysia tidak boleh mengharapkan bantuan dari luar kerana negara lain juga sedang berusaha menyelesaikan pelbagai masalah yang dihadap1.

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, rakyat perlu bergantvng kepada semangat bekerjasama sekali gus membentvk sebuah keluarga besar dalam berju4ng mel4wan wab4k tersebut.

“Kita hanya dapat bergantvng kepada sesama kita dalam sebuah negara bes4r rakyat Malaysia. Semangat kekitaan inilah yang kita mahukan,” katanya pada perutusan khas ‘Kita Prihatin’ sebenatar tadi.

Ahli Parlimen Pagoh itu juga menyerru rakyat agar terus bersama-sama dengan kerajaan bagi mengemud1 negara terutama dalam keadaan kris1s ekon0mi dan kesihatan yang berlaku ketika ini.

“Pengumuman hari ini menandakan kerajaan mendengar rint1han saudara dan saudari. Kita cuba sedaya upaya untuk membantu rakyat,” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber : Bernama TV

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "“Tak Boleh Harapkan Bantuan Dari luar, Negara Lain Juga Sedang Bergelvt..” – PM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*