[VIDEO] Pelvk Er4t Dan Men4ngis, Ibu Bapa Seb4k Jumpa Semula Anak Yang Dicvlik 38 Tahun L4lu

Hati ibu bapa mana yang tidak sedih apabila mengetahui anak yang dikandvng selama semb1lan bul4n telah dicul1k hingga tidak mendengar khab4r ber1ta hamp1r 38 tahun.

Itu lah perasaan yang dialam1 oleh keluarga ini selepas keh1langan anak terc1nta ketika usianya masih kecil lagi. Namun, penant1an hamp1r empat dek4d berakh1r selepas keluarga ini berjaya dipertemvkan semula dengan anaknya itu.

Seb4knya…

Menerusi laporan yang dipet1k daripada Daily Mail, Su Bingde dan isterinya, Huang tidak meny4ngka penant1an mereka selama empat dek4d yang lalu akhirnya berbu4hkan has1l selepas dipertemukan dengan anak kesayangan yang dilap0rkan ‘h1lang’ sejak dari tahun 1982 lagi. Menurut sumber, pas4ngan suami isteri ini tidak pernah berhenti berd0a menanti kepulangan si anak, J1n Shui yang telah dicul1k di ked1aman mereka ketika us1anya baru berusia dua tahun.

Selepas 38 tahun, pihak polis berjaya menges4n J1n Shui dengan bantuan pangk4lan d4ta DNA kebangsaan. Menerusi rakaman yang dikongsikan, pertemuan di antara ahli keluarga yang sudah l4ma terp1sah ini mengund4ng r4sa h1ba. Bukan itu sahaja, turut kelihatan mereka menang1s berpelvkan antara satu sama lain melep4skan rindu yang sudah lama terpend4m.

Meng1mbau kembali det1k h1tam yang berlaku, sebelum kejad1an mereka sekeluarga menjalani keh1dupan yang bahagia sehinggalah pada tangg4l 12 Mei 1982 semuanya berakh1r. Ketika itu, Su Bingde telah keluar pergi ke rumah saudara sementara si isteri dan anak sedang nyeny4k tidur tanpa mengunc1 pintu kerana bercadang ingin pulang pada malam tersebut. Tetapi disebabkan oleh perkara yang tidak dapat dielakk4n, Su Bingde tidak pulang ke rumah pada malam itu.

Cuba cari anak tapi tak jumpa

Namun pada keesokan harinya, si ibu iaitu Huang diberitahu oleh anak perempuannya bahawa anak lelaki, J1n Shui sudah tiada di tempat tidurnya. Huang yang cem4s terus menghubungi suaminya untuk mem4klumkan tentang kejad1an. Mereka kemud1an meminta pertolongan orang kampung untuk mencari J1n Shui tetapi mal4ngnya, anak kecil itu tidak ditemu1. Tanpa berpvtus asa, mereka sekeluarga telah pergi ke bandar-bandar untuk menjejak1 lokasi Jin Shui selain mengumpul maklumat mengenai pencul1kan tersebut.

Lebih mervntun hat1 apabila sepanjang pencar1an, mereka yang h1dup dalam serb4 kekur4ngan ini terp4ksa berjalan kaki hanya untuk menj1matkan wang. Disebabkan ins1den itu, Huang mengalam1 kesed1han yang tervk sehingga dia mula mender1ta dengan masal4h ment4l. Menurut sumber, walaupun polis tempatan pada ketika itu sudah melanc4rkan s1asatan terhadap k3s pencul1kan J1n Shui, para petugas tidak dapat menyelesaikan k3s tersebut kerana l0kasi yang jauh dan maklumat yang agak terh4d.

Hamp1r 40 tahun kemudian, ibu bapa yang sudah bergel4r warg4 em4s ini masih tidak pvtus har4pan menanti kepulangan anak tersayang. Malah, Su sudah pun menyimpan duit untuk urusan pengebum1annya kel4k tetapi har4pan terakh1r sebelum ‘pergi’, dia ingin bertemu dengan anaknya J1n Shui. Doa keluarga ini akhirnya terjawab selepas mereka diberitahu oleh polis telah berjaya menemui J1n Shui, yang kini merupakan lelaki berus1a 40 tahun, yang dikenali dengan nama Li Guolin. Li yang sudah mendirikan rumah tangga memiliki dua orang anak lelaki dan kini tinggal di wilayah Hebei iaitu 686 batu dari tempat t1nggal ibu bapanya. Su yang sangat gembira meluahkan rasa syukur dan tidak meny4ngka akan bertemu dengan anak, menantu dan cucu-cucunya. Berikutan daripada pertemuan itu, mereka sekeluarga bersama saudara-mara telah mengadakan jamuan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber: Daily MailThe Sun

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "[VIDEO] Pelvk Er4t Dan Men4ngis, Ibu Bapa Seb4k Jumpa Semula Anak Yang Dicvlik 38 Tahun L4lu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*