Gara-Gara ‘B0dy Sh4mming’ Melamp4u, Pengasas Produk Bakal Dis4man

Baru-baru ini v1ral di media sosial video, seorang pengasas produk mend4kwa d1halau ketika membuat ‘review’ di sebuah restoran popular di Melaka. Hal ini menyebabkan dia naik angin sebelum bert1ndak keluar dari kedai tersebut.

Terbaru, pengasas produk tersebut tampil mem0hon maaf selepas video dia mengeluarkan kata-kata perl1an kepada seorang wanita viral di media s0sial. Dia juga meminta maaf atas apa yang berlaku di kedai makan tersebut.

Sementara itu, seorang peguam yang dikenali sebagai Nor Zabetha sempat berkongsi pandangan beliau berhubung k3s ini kepada orang ramai.

Pant4ng dilihat membul1

Semalam saya mesej Puan ******, m4ngsa v1ral oleh seorang duta produk. Saya tawarkan untuk hulurkan bantuan secara mewakili k3snya di mahk4mah. Keterlalu4n sangat kata-kata mak1an terhadapnya. Kali ini, kita mesti aj4r. Aj4r untuk sam4n di mahk4mah. Ajar untuk tuntvt gant1 rug1 sebanyak mungkin. Ajar tentang ad4b dan budi bahasa. Ajar supaya lebih tahu merend4h diri selepas ini. Sewaktu saya mesej, saya semak juga profil Puan *******. Saya lihat antara profesion yang disenaraikan oleh Puan ******* adalah Pesuruhjaya Sump4h.

Pesuruhjaya Sumpah ini memang banyak berurusan dengan peguam. Pasti dia kenal mana-mana peguam yang dia selesa. Tambah pula profilnya ditulis di Johor. Saya pula di Gombak. Jauh. Barangkali tawaran saya akan dit0lak. Tapi tak apa. Saya cuba juga. Saya mesej dan saya nyatakan hasrat untuk membantu dan mewakili kerana saya rasakan perbuat4n b0dy sham1ng dan menjatvhkan reputas1 terhadapnya dan keluarga oleh pengasas produk itu teramat keterl4luan. Saya pant4ng lihat orang dibul1. Memang saya jadi mar4h.

Menurut peguam ini, dia cuba untuk menghubungi wanita berkenaan untuk cuba membantunya membel4 nas1b dari perkara memalvkan itu. Namun, wanita tersebut telah pun bertindak melant1k peguam bagi mewakilinya.

Sudah melantik peguam

Saya perasan kaki bul1 ini, mereka selalu cari orang yang kurang daripada mereka. M1salnya kurang lant4ng daripada mereka, kemudian mereka bul1. Penakvt sikit daripada mereka, kemudian mereka bul1. Kurang kedudukan atau pangkat daripada mereka, kemudian mereka bul1. Kalau jenis yang sama atau yang lebih hebat atau tinggi kedudukan dari mereka, mereka tak beran1. Jadi dalam kes Puan ******* ini, memanglah duta itu lebih kaya, lebih popular dan lebih ramai pengikut tetapi ini bukan alasan untuk membul1.

Saya betul-betul h1lang sab4r. Rasa macam hendak pergi bantu segera. Tak sabar tunggu mesej saya dibal4s oleh Puan *******. Malam semalam, mesej saya sudah dib4las olehnya. Dia ucapkan terima kasih kerana memberi sokongan tetapi katanya dia sudah serahkan k3s kepada peguam. Rupa-rupanya bila saya selidik, video kata-kata mak1an ini sejak bulan lepas lagi. Hanya dimuatnaik semula dan menjadi viral setelah k3s duta produk ini memviralkan tentang dia dihal4u dari restoran di Melaka. Jadi bermakna, saya mesej telah lambat. Pun begitu, saya sokong usaha Puan Surhanizan telah mengambil tindakan segera dengan melantik peguam. Law4n jangan tak law4n. Semoga dipermudahkan urusan Puan dengan team. Semoga memperoleh gant1 rugi yang tinggi supaya menjadi pengajaran kepada yang lain.

Tambah peguam ini lagi, video itu sebenarnya video dari bulan lepas lagi namun baru viral sejak kes d1halau dari restoran Melaka. Puan Suharnizan sebenarnya sudah melant1k peguam untuk sam4n m4lu kepada pengasas produk ini.

Walaubagaimanapun, pengasas produk tersebut telah membuat perm0honan maaf secara terbuka kepada dua individu tersebut, di laman Facebook miliknya awal pagi tadi.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber : Nor Zabetha

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Gara-Gara ‘B0dy Sh4mming’ Melamp4u, Pengasas Produk Bakal Dis4man"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*