PM Luang Masa Jumpa Rakyat Melaka, Siap Singgah Beli Jualan Peniaga

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini meluangkan masa beram4h mesr4 dengan pengunjung dan peniaga di Pahlawan Walk di Bandar Hilir, Melaka.

Perdana Menteri tiba kira-kira 1 tengah hari sejvrus selesai mempengerusikan Mesyuarat Majlis T1ndakan Ekonomi Negara (MTEN) di sebuah hotel berhampiran.

 

View this post on Instagram

 

Assalamualaikum. Salam Melakaku Maju Jaya, Rakyat Bahagia, Menggamit Dunia. Mewakili Kerajaan Negeri Melaka, saya mengalu-alukan serta mengucapkan selamat datang kepada YAB Tan Sri Datuk Seri Utama Haji @muhyiddinyassin_official, Perdana Menteri Malaysia sempena lawatan ke Melaka, hari ini. Pagi ini juga, saya bersama delegasi Kerajaan Negeri Melaka termasuk YB Datuk Seri Ab Rauf bin Yusoh, Speaker Dewan Undangan Negeri Melaka; YB Datuk Seri Dr. Hasim bin Hasan, Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka dan barisan EXCO Kerajaan Negeri Melaka turut menyambut ketibaan YAB Tan Sri di Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka (LTAM). Dalam lawatan sempena Mesyuarat Majlis Tindakan Ekonomi Negara (EAC) selama sehari di Melaka ini, Perdana Menteri akan memenuhi beberapa program tidak rasmi termasuk menyantuni komuniti peniaga bagi mendapatkan maklum balas mengenai Inisiatif Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA), berdampingan dengan rakyat serta tidak ketinggalan untuk bersama-sama wakil industri. Terima kasih dan selamat datang sekali lagi kepada ‘Abah’ kesayangan rakyat Malaysia! #TokLeman #KawalanDiri #MelakaMestiMenangCOVID19 #MelakakuMajuJayaRakyatBahagiaMenggamitDunia

A post shared by Sulaiman Md Ali (@sulaiman_mdali_official) on


Pusat perniagaan yang terkenal dalam kal4ngan pengvnjung dalam dan luar negara itu menempatkan peniaga barangan kraf, cenderam4ta dan makanan tradisional Melaka.

Muhyiddin yang diiringi Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Sulaiman Md Ali turut dilihat membeli dod0l di sebuah gerai jualan yang terletak di situ serta makan tengah hari dengan menu terkenal Melaka, asam ped4s.

Terdahulu, Muhyiddin mempengerusikan mesyuarat MTEN yang turut disertai Menteri Kanan merangk4p Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dan Menteri Kewangan Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz.

Ini merupakan kunjungan pertama Muhyiddin ke Melaka sejak menjadi perdana menteri pada 1 Mac lepas.

Dalam pada itu, seorang pengunjung dari Kuantan, Robiah Ismail melahirkan rasa teruja bertemu perdana menteri ketika berkunjung ke Pahl4wan Walk bersama keluarganya.

“Perdana Menteri amat ramah orangnya, dekat dengan hat1 rakyat,” katanya.

Kunjungan itu juga memberikan pengalaman istimewa kepada pekerja sebuah gerai, Che Amirul Ashraf Che Mohd Azmi, 19, selepas perdana menteri membeli dod0l dur1an dan asl1 di gerai berkenaan.

“Saya rasa bertuah kerana banyak-banyak kedai, beliau memilih membeli di kedai ini,” katanya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di@PENMERAH

Sumber : Bernama , Sulaiman Md Ali

PERHATIAN: Pihak PENMERAH tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak PENMERAH juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "PM Luang Masa Jumpa Rakyat Melaka, Siap Singgah Beli Jualan Peniaga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*